Hesap ve Veri Silme

Bu sayfa, Gazioğlu Yazılım A.Ş. tarafından geliştirilen “Kent Bilgi Sistemi” mobil uygulaması (Google Play, Huawei AppGallery, App Store) ve kentbilgisistemi.com hesabınızı ve ilişkili verilerinizi nasıl sildirebileceğinizi açıklar.

1. Uygulamadan hesabınızı silin

  1. Kent Bilgi Sistemi uygulamasını açın ve hesabınıza giriş yapın.
  2. Profil sekmesine gidin, sağ üstteki Ayarlar simgesine dokunun.
  3. Hesabı sil seçeneğine dokunun ve işlemi onaylayın.

2. İnternet sitesinden hesabınızı silin

  1. kentbilgisistemi.com adresinde hesabınıza giriş yapın.
  2. Sağ üstteki profil menüsünden Kullanıcı ayarlarını açın.
  3. Hesabı sil seçeneğini seçin ve onaylayın.

3. Uygulamaya erişemiyorsanız silme talebi gönderin

Hesabınıza kayıtlı e-posta adresinden info@kentbilgisistemi.com adresine “Hesap silme talebi” konulu bir e-posta gönderin veya aşağıdaki formu kullanın. Talebinizde hesabınıza kayıtlı e-posta adresini ve kullanıcı adınızı belirtin. Güvenliğiniz için talebin hesap sahibinden geldiğini doğrulamak amacıyla kayıtlı e-posta adresinize bir onay iletisi gönderebiliriz. Talepler en geç 30 gün içinde sonuçlandırılır.

4. Hangi veriler silinir?

  • Hesap bilgileriniz (ad, soyad, kullanıcı adı, e-posta, telefon, parola özeti, profil fotoğrafı),
  • Eklediğiniz mekanlar ve fotoğrafları, yorum ve değerlendirmeleriniz, favorileriniz ve takip listeleriniz,
  • Mesajlaşma içerikleriniz ve bildirim geçmişiniz,
  • Cihazınıza ait bildirim belirteçleri (push token) ve oturum bilgileri.

5. Hangi veriler, ne kadar süre saklanır?

  • Erişim ve trafik kayıtları (IP adresi, erişim zamanı): 5651 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat gereği en çok 2 yıl saklanır, süre sonunda silinir.
  • Yasal uyuşmazlık veya resmî talep konusu kayıtlar: ilgili süreç ve yasal zamanaşımı süreleri boyunca saklanır.
  • Silme talebinize ilişkin yazışma: talebin yerine getirildiğini ispat amacıyla 2 yıl saklanır.
  • Diğer kullanıcılarla yaptığınız mesajlaşmaların karşı tarafta kalan kopyaları anonim hâle getirilir (adınız görünmez).
  • Yedekleme sistemlerindeki kopyalar, olağan yedekleme döngüsü içinde (en çok 30 gün) üzerine yazılarak silinir.

6. Hesabı silmeden bazı verileri silme

Hesabınızı korurken yalnızca belirli verilerinizin (ör. bir mekan, fotoğraf, yorum veya profil fotoğrafı) silinmesini istiyorsanız bunları uygulama veya site içinden kendiniz silebilir ya da aynı e-posta adresine hangi verinin silinmesini istediğinizi yazabilirsiniz.

Haklarınıza ilişkin ayrıntılar için KVKK Aydınlatma Metni ve Gizlilik Politikası’nı inceleyebilirsiniz.

Son güncelleme: 17.10.2026

İletişim bilgileri

Bize yazın

Gönderdiğiniz bilgiler yalnızca mesajınızı yanıtlamak için kullanılır.